Leder du efter mobilt bredbånd eller vil du bruge din smartphone på Bornholm?

Der er stor forskel på dækningen hos de tre udbydere af mobilt bredbånd på Bornholm.


www.bredbaandsmatch.dk har undersøgt hvor de forskellige udbydere dækker godt, og hvor der er mindre god dækning, så du ved, hvad du kan forvente af dit abonnement – uanset om du er fastboer, eller skal til Bornholm som turist.

I alt er der tre danske netværk, der sender 3G- og 4G-signaler, som kan opfanges af smartphones og til mobilt bredbånd. Der er mange flere udbydere, men de mindre lejer sig ind på et af de fire netværk. De fire udbydere med eget netværk er 3, TDC, Telia og Telenor – Telia og Telenor deler dog 3G- og 4G-master sammen, og det betyder dataforbindelsen i praksis er ens. De har dog lidt endnu hver deres 2G-netværk.

 

 

Analyse af dækningskortene

Opdateret: 30. september 2014

TDC:

TDC har fin dækning, og især på 4G er de solidt med. Der er faktisk næsten 4G hele vejen langs kysten, selv om signalet ikke er lige stærkt overalt – slet ikke indendørs. Centralt på Bornholm – særligt på den nordlige halvdel – er der dog mange og småområder med mindre god 4G-dækning. I disse områder står det også typisk sløvt til med 3G-dækningen, og derfor kan du have svært ved at bruge dataadgangen til mobilt bredbånd eller data på din mobiltelefon flere steder, og mens TDC er med i kampen om 4G-førertrøjen halter de umiddelbart bagest på 3G-området.

I store dele af området mellem Svaneke, Aakirkeby og Gudhjem vil du have mindre stærkt signal – det er ikke et problem overalt, men der er flere steder med endda meget mangelfuld dækning, og altså også så ringe dækning, at dataadgangen er enten ubrugelig eller i bedste fald meget langsom. I byerne og generelt langs kysten er der dog kun få problemer Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate, YouSee og Nettalk.

3:

3 har det mindst detaljerede kort, og derfor skal der lidt mere til før de mindre huller dukker op.

3 har generelt rimelig dækning langs det meste af kysten. Midt på den sydlige kyst, er der dog 8-10 kilometer, hvor der er mindre optimal dækning. Længere inde på øen er der også flere områder, hvor du må spejde langt efter nærmeste mast fra 3. Det gælder særligt mellem Aakirkeby og Neksø/Svaneke samt dele af området mellem Hasle, Gudhjem og Klemensker. Mange steder er det dog muligt at få fornuftige hastigheder.

Umiddelbart bør du ifølge kortet kun meget få steder opleve reelt dårlig dataadgang, men i praksis vil du formentlig støde på flere datahuller i de nævnte områder. Umiddelbart er 3 dog en anelse foran TDC på 3G-området. 3 har 4G i Rønne og en større del af oplandet – ikke mindst mod nord, hvor det næsten når til Hasle. Der er desuden 4G i Gudhjem og særligt et større område mod syd omkring Østerlars. Desuden er der 4G i Allinge og et større område sydvest for Allinge. 3 er dog klart bagest på 4G-området på Bornholm, idet de øvrige udbydere har 4G, der kan konkurrere 3G

Se 3s dækningskort
3′s netværk bruges også af Oister og Zenji.

 

Telia/Telenor: Telia og Telenor deler alle master i Danmark.

De har ganske imponerende 4G – især langs kysterne. Nord for Rønne og reelt hele vejen mod Sandvig er der dog langs kysten småproblemer med 4G-dækningen, og syd for Hasle vest for Hovedvejen er 3G-signalet også sløvt.

Udover dette har 4G også problemer i en større stribe fra Nyker, sydligt forbi Årsballe og herfra helt til Nexø. Især syd og sydøst for Årsballe er der også problemer med faktisk både 2G og 3G-netværket, og det vil derfor være meget svært bare at foretage opkald. Dette gælder også en stor del af området nordvest for Nexø.

Generelt er der flere småproblemer hist og her, men Telenor har også et af de mere detaljerede dækningskort, og alt i alt er de fint med på Bornholm, og står særdeles stærkt så længe du ikke er midt på øen, eller langs vestkysten.

Se Telias dækningskort
Se Telenors dækningskort

 

 

Denne artikel stilles til rådighed af www.Bredbaandsmatch.dk
Mange tak for det

 
 Brændesgårdshaven  JAN-OLE´S TURISTTRAFIK Bornholms Sommerfuglepark  Sandvig Camping
Bornholmsk Ordbog giver adgang til bornholmske glossarer
25.05.2024 - Dagens vittighed: Hvis General Motors havde fulgt udviklingen i samme takt som computerindustrien, ville en bil koste 25 dollars og køre 5.000 km på literen. - Bill Gates


li nu 215 besøger online.