melstedgaard.jpg

Landbrugsmuseet Melstedgård på Bornholm

Melstedgård er det bornholmske landbrugs museum. Her kan man få et indtryk af, hvordan landbruget har udviklet sig fra 1700-tallet til mekaniseringen for alvor satte ind efter anden verdenskrig.

Museets mål er, foruden at bevare det gamle, at kunne vise og fortælle nye generationer om den udvikling, vi i dag står midt i. Først ved at se og forstå vor historiske baggrund, er der perspektiv og mening i vor egen tid.

Landbrugsmuseet er indrettet på en typisk bornholmsk gård af gennemsnitsstørrelse. Den har været drevet som almindeligt landbrug frem til 1982, hvor den blev overtaget af Bornholms Amtskommune med museumsindretning for øje. En fredning af gården i 1950 slog bremserne i for gårdens almindelige udvikling. Allerede da havde man øje for, at her var en gård med så typiske og velbevarede bygninger, at man måtte tage skridt til en fremtidig sikring.

melstedgaard.jpg
mist_laden.jpg
pfluegen.jpg
saeen.jpg
gartenzimmer.jpg
himmelbett.jpg
kleine_stube.jpg
ernte1.jpg
ernte2.jpg
ernte3.jpg
ernte4.jpg Brændesgårdshaven  Strandhytten - Boderne  Dueodde Sommerhus  Svaneke Vandrerhjem
Bornholmsk Ordbog giver adgang til bornholmske glossarer
25.05.2024 - Dagens vittighed: Hvis General Motors havde fulgt udviklingen i samme takt som computerindustrien, ville en bil koste 25 dollars og køre 5.000 km på literen. - Bill Gates


li nu 227 besøger online.